Kiantama Oy katsoo luottavaisesti tulevaisuuteen

keskiviikko 17.02.2021
BRC-sertifikaatti

Suomussalmella toimiva marjanjalostaja Kiantama Oy saavutti merkittävän etapin vuoden 2021 alussa, kun elintarviketurvallisuusjärjestelmän BRC-sertifiointi meni hyväksytysti läpi.

Kiantama Oy:n laatu- ja vastuullisuuspäällikkö Riitta Ryytin mukaan projekti edellytti runsaasti sisäistä koulutusta ja myös kiinteistöjen sekä piha-alueen kunnostustöitä. Reilun vuoden kestänyt järjestelmän päivitystyö on johdonmukainen jatkumo yrityksen elintarviketurvallisuuden kehittämisessä; vuonna 2009 saavutettiin ensimmäinen sertifikaatti (ISO 22000) ja siitä on kuljettu FSSC 22000- sertifikaatin kautta nykyiseen standardiin. BRC on kansainvälisesti tunnustettu standardi, ja tiettävästi toinen kahdesta vaativimmasta laajasti käytössä olevasta elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmästä. Uusi sertifikaatti palvelee kotimaan myynnin lisäksi erityisesti yrityksen vientiä, toteaa Kiantama Oy:n toimitusjohtaja Vernu Vasunta.

Uutta henkilökuntaa

Kiivaimpaan marjasesonkiin ei ole enää kuin vajaa puolivuotta, mutta edellisvuoden tapaan on vielä tulevan satokauden poimijatilanne auki ulkomaisten marjanpoimijoiden osalta. Vasunta kuitenkin uskoo, että myös tänä satokautena pystytään käyttämään ulkomaista työvoimaa marjanpoiminnassa. Epävarmuustekijöistä huolimatta luotto tulevaisuuteen on kova. Kotimaan hankinnassa kehitetään edelleen omaa hankintaa sekä hyvin sujunutta yhteistyötä 4H-järjestön kanssa on tarkoitus jatkaa. Kiantama Oy on rekrytoinut vakituiseen työsuhteeseen neljä uutta elintarviketyöntekijää, jotka aloittavat maaliskuussa. Elintarvikeyhtiössä työskentelee rekrytointien jälkeen 42 työntekijää ja sen lisäksi satokauden kiireissä auttaa useita kausityöntekijöitä.

Mittavia investointeja

Kiantama Oy teki vuonna 2020 miljoonainvestoinnin, kun yhtiön marjanpuhdistuslinja uusittiin. Miljoonan euron investointi on suunnitteilla myös tälle vuodelle liittyen tuotteiden jatkojalostukseen. Kiantama Oy:n Biokia® -brändin tuoteperheeseen on suunnitteilla myös uusia tuotteita, joiden on tarkoitus tulla kuluttajamarkkinoille loppuvuodesta 2021. Tarkoitus on tulevaisuudessa tuoda markkinoille lisää uusia, paljon marjaa sisältäviä, hyvänmakuisia luomutuotteita, Vasunta toteaa.

 

Lisätietoja aiheesta:

Vernu Vasunta
Toimitusjohtaja
Kiantama Oy
vernu.vasunta@kiantama.fi
tel. 0201 442253 / 0400 681997
www.kiantama.fi  www.biokia.fi