Marjamme

Määrällisesti tärkeimmät käyttämämme luonnonmarjat ovat mustikka ja puolukka. Lisäksi ostamme lakkaa, variksenmarjaa ja pihlajanmarjaa. Kotimaasta hankimme myös viljellyistä marjoista musta-, puna- ja valkoherukat. Lähimaista hankimme tyrniä, marja-aroniaa ja villikarpaloa. Viljellyt marjamme tulevat sopimusviljelytiloilta, joissa marjat on viljelty vastuullisesti ja luontoa kunnioittaen. Lähes kaikkia marjoja on saatavilla myös luomulaatuna.

Mustikka

Mustikka on vähärasvainen ja erinomainen E-vitamiinin ja kuidun lähde. Metsämustikka sisältää nelinkertaisen määrän antosyaaniyhdisteitä pensasmustikkaan verrattuna.

Lue lisää

Puolukka

Puolukka on runsaskuituinen ja vähärasvainen marja, joka sisältää mm. C- ja E-vitamiinia.

Lue lisää

Variksenmarja

Variksenmarja on hyvä ravintokuidun lähde. Variksenmarja sisältää myös runsaasti vitamiineja ja flavonoideja. Variksenmarja sisältää antosyaaniyhdisteitä lähes yhtä paljon kuin metsämustikka.

lue lisää

Karpalo

Karpalo on hyvä C-vitamiinin lähde, runsaskuituinen ja luonnostaan vähäsokerinen.

lue lisää

Lakka

Lakka on hyvä kuidun ja vitamiinien lähde. Erityisesti lakan siemenöljy on E-vitamiinipitoista. Lakka sisältää myös runsaasti C-vitamiinia.

lue lisää

Tyrni

Tyrni on luonnonvaraisista marjoista ravintorikkain. Se sisältää runsaasti C- ja E-vitamiineja, ravintokuituja sekä rasvahappoja. Tyrni sisältää painostaan noin 4–7 % marjalihan ja siementen öljyä, joka koostuu pääasiassa kerta- ja monityydyttymättömistä rasvahapoista.

lue lisää

Pihlajanmarja

Pihlajanmarjat sisältävät paljon C-vitamiinia sekä E-vitamiinia.

lue lisää

Mustaherukka

Mustaherukka on erittäin kuitupitoinen ja sisältää runsaasti C- ja K-vitamiineja. Mustikassa on myös E-vitamiinia ja se on erinomainen kaliumin lähde. Mustaherukan tumma väri kertoo, että se sisältää myös runsaasti antosyaaneja.

lue lisää

Punaherukka

Punaherukka sisältää runsaasti C-vitamiinia. Punaherukka sisältää myös K-vitamiinia ja kaliumia sekä runsaasti kuitua.

lue lisää

Marja-aronia

Marja-aronia sisältää muun muassa C- ja E-vitamiinia sekä ravintokuitua.

lue lisää