Marjamme
Määrällisesti tärkeimmät käyttämämme luonnonmarjat ovat mustikka ja puolukka. Lisäksi ostamme lakkaa, variksenmarjaa ja pihlajanmarjaa. Kotimaasta hankimme myös viljellyistä marjoista musta-, puna- ja valkoherukat. Lähimaista hankimme tyrniä, marja-aroniaa ja villikarpaloa. Viljellyt marjamme tulevat sopimusviljelytiloilta, joissa marjat on viljelty vastuullisesti ja luontoa kunnioittaen. Lähes kaikkia marjoja on saatavilla myös luomulaatuna.
Mustikka
Mustikka on vähärasvainen ja erinomainen E-vitamiinin ja kuidun lähde. Metsämustikka sisältää nelinkertaisen määrän antosyaaniyhdisteitä pensasmustikkaan verrattuna.
Lue lisääPuolukka
Puolukka on runsaskuituinen ja vähärasvainen marja, joka sisältää mm. C- ja E-vitamiinia.
Lue lisääVariksenmarja
Variksenmarja on hyvä ravintokuidun lähde. Variksenmarja sisältää myös runsaasti vitamiineja ja flavonoideja. Variksenmarja sisältää antosyaaniyhdisteitä lähes yhtä paljon kuin metsämustikka.
lue lisääLakka
Lakka on hyvä kuidun ja vitamiinien lähde. Erityisesti lakan siemenöljy on E-vitamiinipitoista. Lakka sisältää myös runsaasti C-vitamiinia.
lue lisääTyrni
Tyrni on luonnonvaraisista marjoista ravintorikkain. Se sisältää runsaasti C- ja E-vitamiineja, ravintokuituja sekä rasvahappoja. Tyrni sisältää painostaan noin 4–7 % marjalihan ja siementen öljyä, joka koostuu pääasiassa kerta- ja monityydyttymättömistä rasvahapoista.
lue lisääMustaherukka
Mustaherukka on erittäin kuitupitoinen ja sisältää runsaasti C- ja K-vitamiineja. Mustikassa on myös E-vitamiinia ja se on erinomainen kaliumin lähde. Mustaherukan tumma väri kertoo, että se sisältää myös runsaasti antosyaaneja.
lue lisääPunaherukka
Punaherukka sisältää runsaasti C-vitamiinia. Punaherukka sisältää myös K-vitamiinia ja kaliumia sekä runsaasti kuitua.
lue lisää