Laatu

- Vastuullisesti hyvää luonnosta

Kiantaman tavoitteena on toimittaa asiakkailleen ja kuluttajille korkealaatuisia marjatuotteita. Kehitämme jatkuvasti toimintaamme ja tuotteitamme asiakkaita kuunnellen.

Toimintamme perusajatuksena on huomion kiinnittäminen raaka-aineiden ja lopputuotteiden turvallisuuteen sekä ravintoarvojen ja luontaisen maun ja värin säilymiseen. Kehitämme jatkuvasti jalostusprosessejamme ja pyrimme hyödyntämään myös raaka-aineiden arvokkaat sivuvirrat mahdollisimman tarkasti. Tuotantoa ohjaa huolellinen laadunvalvonta ja sertifioitu elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä BRC.

Kiantaman tehdas on sertifioitu myös kansainvälisten Kosher- ja Halal- kriteerien mukaisesti.

Luomu

Kiantama on ollut sertifioitu luomutuotteiden valmistaja vuodesta 1999 alkaen, ja on siten oikeutettu käyttämään luomutuotteissaan EU-luomumerkkiä. Luomutoiminta on tarkasti valvottua, ja se tarkastetaan vuosittain. Tarjoamme pääosan tuotteistamme myös luomulaatuisina raaka-aineen saatavuuden puitteissa. Luomuraaka-aineita hankitaan omasta osto-organisaatiosta sekä valikoiduilta toimittajilta Suomesta ja lähimaista.

Mitä on luomumustikka?

Metsämarjojen luomusertifiointi ja luomukeruu perustuvat EU-lainsäädännön vaatimuksiin. Koko tuotantoketjun on kuuluttava luomuvalvontaan; luomukeruuta harjoittavat toimijat ja luomukeruualueet tarkastetaan samaan tapaan kuin esimerkiksi luomuvalvontaan kuuluvat maatilatkin. Lisäksi poimijoiden on sitouduttava vuosittain ennen poiminnan aloittamista kirjallisesti luomupoimintaohjeiden noudattamiseen. Sitoumus annetaan tuotteiden ostajalle. Luomuohjeisiin sitoutunut poimija voi kerätä luomutuotteita ainoastaan luomuvalvontajärjestelmään hyväksytyiltä alueilta. Luomualue selviää ostoasemilla olevista kartoista. Kun poimija tuo marjat ostopaikalle, hän ilmoittaa samalla luomukartalta alueen, jolta marjat ovat peräisin. Metsästä kerättyjen luomumarjojen jäljitettävyys onkin siksi tarkempaa kuin tavanomaisten marjojen.

KIANTAMA OY:N SERTIFIKAATIT JA MERKIT:

Klikkaamalla logoa näet Kiantama Oy:n voimassa olevat sertifikaatit ja merkit.


BRC


Halal-sertifikaatti


Kosher-sertifikaatti


Luomutodistus


JAS-sertifikaatti


Oiva-raportti


Merkki lupaa suomalaisen raaka-aineen ja työn

 


Innovatiivisia, terveellisiä sekä turvallisia elintarvikkeita ja juomia kansainvälisille markkinoille

Toimintaamme ohjaaviin standardeihin pääset tutustumaan tarkemmin vastuullisuus-osiossa.