Karpalo
Karpalo
Vaccinium oxycoccos
Karpalo soveltuu raaka-aineeksi mm. mehujen, marjakeittojen, kuivattujen marjojen, marjajauheiden sekä vilja- ja meijerituotteiden valmistukseen. Karpalo soveltuu erittäin hyvin hillojen, hyytelöiden ja marmeladien valmistukseen sen sisältämän pektiinin vuoksi, mikä edistää hyytelöitymistä. Marjojen jalostuksessa syntyvät sivuvirtajakeet soveltuvat esimerkiksi rehu- ja kosmetiikkasovelluksiin.
Karpalo on hyvä C-vitamiinin ja kuidun lähde sekä luonnostaan vähäsokerinen.
Kiantaman karpalot ovat pääasiassa soilla villinä kasvavaa isokarpaloa. Karpalot ovat satokaudesta ja saatavuudesta riippuen eri EU-maista. Karpaloa on saatavilla myös luomulaatuna tuotevalikoimasta riippuen.
Käyttö
Ravintosisältö
Pakkaustiedot
Valitse ensin kategoria
Valitse ensin kategoria
Valitse ensin kategoria
Tarjouspyyntö
x